|
|
Viedenská teľacia pochúťka
|
|
Budeme potrebovať:
600 g teľacieho stehna, 50 g slaniny, 2 lyžice smotany, 250 ml smotany, 50 g masla, 125 ml bieleho vína, 50 g zeleru, sardelová pasta, 30 g cibule, 15 g kapár, 10 g múky, 10 g strúhanky, 1 klinček, soľ.
Postup práce:
Teľacie mäso zo stehna odblaníme a osolíme. Na pekáč dáme slaninu nakrájanú na kocky, 10 g masla, lyžicu kapár, na kolieska nakrájaný zeler, cibuľu a klinček. Všetko asi 3 minúty pražíme. Pridáme mäso, podlejeme vodou a pečieme asi 45 minút. Medzi pečením potrieme mäso sardelovou pastou. Keď je mäso skoro mäkké, natrieme ho riedkou kašou zo sladkej smotany a múky a na chvíľu zapečieme. Mäkké upečené mäso nakrájame, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, pridáme biele víno, povaríme, precedíme a nalejeme na mäso.
|
28.12.2010 | Admin
|
diskusia na fóre
|
|
|
|
|
|
Viedenský guľáš
|
| |
Viedenské teľacie rezne
|
|
|
|
|