|
|
Viedenské teľacie rezne
|
|
Budeme potrebovať:
400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo z pleca), 2 vajcia, 1 lyžica mlieka, 2 lyžice polohrubej múky, tuk na vyprážanie, 1 citrón, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, 8 lyžíc strúhanky, soľ.
Postup práce:
Mäso umyjeme a nakrájame na 4 rezne. Naklepeme, osolíme a kraje narežeme. Pripravené rezne obalíme múkou, vajcami, ktoré sme rozšľahali s mliekom a preosiatou strúhankou. Vypražíme v rozpálenom tuku z jednej strany dozlata, obrátime, zakryjeme a pomaly vypražíme aj z druhej strany. Podávame ihneď po vypražení, pokvapkané citrónovou šťavou a ozdobené plátkami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Servírujeme s opekanými alebo varenými zemiakmi.
|
28.12.2010 | Admin
|
diskusia na fóre
|
|
|
|
|
|
Viedenská teľacia pochúťka
|
| |
Viedenské pľúcka
|
|
|
|
|